Blog

Ciszterna használatával pénzt takaríthat meg

Ciszterna használatával pénzt takaríthat meg

A környezetünk és az erőforrások védelme ma már elsőbbséget élvez, de ezzel még pénz megtakarítása is lehetséges?

Igen, és ez tényleg nagyon egyszerű! Ebben a cikkben szeretnénk röviden elmagyarázni, hogyan működhet a megtakarítás a mai világban. A megoldás az esővíz összegyűjtése. Azokon a területeken ahol abszolút nincs szükség ivóvíz minőségű vízre, ott kiválthatjuk a vízet esővízzel. Ilyenek például: a kerti öntözés, mosógép és a WC öblítés. Ezeken a területeken abszolút nincs szükség minőségi ivóvíz használatra.

 

Miért ne használná a lehulló csapadékot a kert öntözésére, valamint a mosógép és a WC működtetésére? 

A mészszegény, lágy esővíz ideális a kerti növények számára. Sok növény jobban tolerálja az esővizet, mint a kemény ivóvizet. Ne felejtsük el hogy a kerti tavakat is fel lehet tölteni esővízzel.

Esővíz ruhamosáshoz? 

Igen! Az esővíz mészmentes, ezért a legalkalmasabb a mosásra, ellenben a legtöbb ivóvízzel. Ezzel a lehetőséggel nemcsak értékes ivóvizet takarít meg, hanem energiaköltségeket is, mivel a fűtőelemek többé nem tömődnek el a vízkőtől, és így meghosszabbítja mosógépének élettartamát.

A ciszterna megvásárlásával és a házi vízmű használatával nem csak az értékes vagyont óvja meg, de pénzt is megtakaríthat. Még ha egy ilyen rendszer megvásárlása első lépésben magasabb összeg, nem szabad figyelmen kívül hagyni a megtakarítási lehetőséget. A statisztikai kulcsszámok szempontjából egy 4 fős háztartásban mintegy napi 136 liter megtakarításra nyílik lehetőség. Ez csak az ivóvíz megtakarítására vonatkozik. A ciszterna használatával összegyűjti az esőt a tetőről, és újra spórolhat.

Következtetés: A ciszterna használatával megóvhatja a környezetet és az erőforrásokat, valamint sokat spórolhat. Mindemellett a befektetés biztonsága a 25-50 év anyaggarancia révén, melyre szakszerű beszerelés mellett garanciát vállalunk.

Ez nagyon úgy hangzik, mint egy következő projekt!