Felszíni esővízgyűjtés

Esővízgyűjtő felszínre tervezve

felszíni esővízgyűjtésEsővízgyűjtő tartályokat egyre több helyen használnak. Esővizet gyűjteni környezettudatos döntés, de ez csupán a kezdet.

Az esővízgyűjtést lehet egyszerűen és profin is csinálni. Elterjedt, de nem javasolt módszer kitenni egy műanyag vödröt az eresz alá és megvárni, amíg csordultig nem telik csapadékkal. Milyen alternatívát érdemes ezen kívül még megvizsgálni?

A külön vízgyűjtésre tervezett és kivitelezett tartályok személyre szabott megoldást tudnak kínálni. Két fajta elérhető vízgyűjtés céljából, az egyik a földfelszín alatti, a másik a felszíni esővízgyűjtő tartály. 

Mit tud a felszíni esővízgyűjtő?

A felszíni esővízgyűjtés lényege, hogy a csapadékot nem vezeti el és oszlatja szét a földbe, hanem egyszerűen összegyűjti. Tulajdonképpen egy tartályról van szó, amit el kell állítani a nyitott részével felfelé és hagyni, hogy az eső tegye a dolgát.

Léteznek tartályok gyűjtéshez és tároláshoz is. Ha a gyűjtő megtelt és nem tudja vagy nem akarja a tulajdonos azonnal az összes csapadékot elhasználni, a tárolóba átönti azt és folytatja a gyűjtést.

A modern esővízgyűjtők természetesen többek, egyszerű, műanyag dobozoknál. Fontos, hogy a csapadékot szűrve tárolják, ezért a gyűjtőkbe szűrőelemeket is beépítenek, amik képesek megtisztítani az esővizet. 

Hasznos és esztétikus

A dizájnról sem kell lemondania az új tulajdonosoknak, ami szintén ugyanolyan fontos lehet, mint a tartály kapacitása, illetve funkciói. Az ingatlan mellett, a kertben, udvarban kihelyezett gyűjtőnek nem kell rontania az összképet, ha formatervezett, szolid kiegészítőként van jelen.

A vízpazarlást egyre kevésbé engedhetjük meg magunknak, mindannyiunk érdeke, hogy tudatosan álljunk a vízhasználathoz. A természet kincseit, az esővizet összegyűjteni és hasznosítani is egyike az energiaforrások tudatos kezelésének.

Több fajta esővízgyűjtő terméket is forgalmazunk, segítünk dönteni is az érdeklődőknek. Keressen minket bizalommal, szívesen nyújtunk tanácsot a vásárláshoz! Az elérhetőségeink egyikén válaszolunk a kérdésekre.